top of page

Hoitomuodon kehittänyt Andrew Taylor Still ( v. 1874 ) ymmärsi kehon rakenteen ( anatomia ) ja toiminnan ( fysiologia ) välisen yhteyden merkityksen kehon fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Terveenä ihmisen fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet ovat harmoniassa keskenään ja ympäristönsä kanssa. Sairaus on muutos kehon toiminnassa, jolloin elimistö ei pysty toimimaan oikein. Sairauden ilmeneminen kehossa näkyy ensin häiriintyneenä liikkeenä ja liikkeen rajoittumisena. Mitä jännittyneempi ja jäykempi keho on sitä enemmän se tarvitsee hoitoa.

Fysioterapiaa käytetään mm. leikkausten ja tapaturmien jälkeisessä kuntoutuksessa.
Juhalla on kokemusta nilkka-, polvi-, lonkka-, selkä- ja olkanivelleikkausten jälkeisestä kuntoutuksesta esim. lonkan ja polven tekonivel, polven eturistisiteen repeämä, olkanivelen kiertäjäkalvosimen repeämä.
Fysioterapeuttinen kuntoutus laaditaan yksilöllisesti hoitavan lääkärin antamien ohjeiden mukaan.

Kinesioteippaus on kehitetty alun perin ja 1970-luvun lopulla Japanissa. Kinesioteippausmenetelmän kehittäjänä tunnetaan japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase, joka nykyään vaikuttaa enemmän Yhdysvalloissa. Alkuperäisen kinesioteippausmateriaalin puolestaan on kehittänyt japanilainen monialayritys nimeltä Nitto Denko Corporation.

bottom of page